Jom Buat Duit!!!!

Wednesday, 30 November 2011

I was reserved with............

Sorry to say yg Anne was received k…
wah~~bukan da ditempah oleh mne2 jejake k….jgn salah fhm plak….


telah ditempah oleh aku.......
Bnde ni jd mse wat farewell tok hamidon..our practical trainee…hrni last day dye…so kne la wat mkn2 ckit…bnde tu mcm da wajib jew…ktorg la ya best sbb dpt mkn sedap2….
Ha..nk taw x sape hamidon ??bdk practical pling ktorg syg n sbb tu la bnje mkn best3~~Ahaks…


he has a good attitude n very hardworking person
bersinar2 x mate dye~~comey an??dye single but NOT AVAILABLE…ahaks….Dye byk membantu Anne n x penah membantah klu di suruh even soh masok an ketas kt printer...segala arahan akan dye turuti dgn rele~~

Sbb tu la kt form evaluation dye kami kt HR ni bg markah tinggi2 kt dye....ok2, kt bwh ni de lg foto2 kami "HR department" sewaktu  hr kejadian~~


bukan bodek ok!!!





Manager kami y sempoi~~


kami semue.......

P/S: klu kite baik ngan org...org akn baik ngan kite....samela dgn...klu kite ngumpat org, org akn ngumpat kite blik~~hihi


Tuesday, 29 November 2011

Konvokesyen UiTM-Part 2

Ok la...Entry ni da lame da wat n da bekepok pon pic2 some...But xpela an??ihiks...last entry(Part 1) ritu Anne de bgtaw de Someone laen y Anne x gtaw ag an??


So dis entry Anne Akn gtaw k~~

Sape lg Klu bukan Ma MR COCOS.....Thank You n I love U so much~~
Inilah dye geranagan tu....


BB/Mr Cocos saye~~
Ini plak antare kami bedue sepanjang konvo~~



Amoi2~~
So, kebetulan hrtu family cocos dtg gak....Anne pon try la rapat2 an ape2 y ptot an??Ahaks~~



lakonan jew....xde pon cocos ckp camtu~~

P/s: Setiap kejayaan pastu de kagagaln...Kegagalan tu la y jdkan kite kuat..kekuatan plak dtg nyer dr sokongan padu dr some pihak...dan y penting diri sendiri~~



Marah tak boleh makan!!!!!

makan byk2~~~yeay!!!

Wah yeke??selalunyer klu Anne tyme marah la byk mkn…ice cream, snek n some la….xkirela mara sbb Mr cocos , bad mud or papela…..msti u all pon same an??frust ke mst mkn byk…..sbb nyer nk lepaskan geram n tensen….
Tok entry kali ni, sape y ase2 dirinyer tgh mara…bek jgn mkn dlu or elakkan kejup…bg reda sikit….ha..nk taw np??suspen x??ihiks~~
Jgnlah jdkan mknanan sebagi hadiah or penghibur kala kite some ngah sunyi or tensen or whatever la…bnde ni slalu kite wat pe an??ramai di kalangan kite ni y cenderung tok menyendiri atau sibukkan diri dgn hal laen apabila emosi x stabil dan tertekan….
Klu u all some tgok, klu kite sorang2 krn de prob or tetekan, mst kite byk mkn an??kecenderungan amik mknan y byk lebih tinggi!!!!!OMG…btol la…..Aiyoooo….

Lg2 klu dok dpn tv…layan movie sorang2….mmg kopok n jajan(nme mnje tok snek) ihiks mnjd pilihan,,,kekdg x seda pon bp byk y msok dlm mlt…hahahha…syok sgt tgok tv….

p/s: AWAS!!!Bg sesape y ngah diet tu, jgn jdkan makanan sbgi teman melepaskan tekanan…..



Man and Make-up

Dah mnjd trend sekrg ni, hampir semua wanita akan mengenakan mekap setiap kali meninggalkan rumah walaupn hanya dgn secalit gincu di bibir….x lengkap asenyer bile kua tanpa make-up….
bg Anne, anne hnye akn make up bile de hari2 spesel je…klu setakat gi giant, tesco or keje…lebey selese simple without so many thing kt muke…
Klu Anne make-up pon just eyeliner jew…tu pun da ok….lipstik Anne xske pki sgt…melainkan pelembap bibir…..ok2..bebalik kepade entry kite kali ni….Mekap n lelaki…berdasarkan tinjauan mendapati yang lelaki anggap wanita y terlalu byk mekap agak menjemukan…dan mereke ni lebih ske wanita y memaparkan wajah y semulajadi….
Sumber ni Anne amik kt laman web “Mail Online” melaporkan drp tinjauan tersebut menunjukan :
* sorg dr lime lelaki lebih ske dan berharap pasangan mereka kurang bermekap….
* sorg dr lime lelaki lebih gemarkan wanita yang langsung x bermekap..

Emmm…nmpknyer kaum adam lebih suke wanita memaparkan wajah semulajadi mereka sahaja…
T la Anne nk tye Mr cocos btol ke?? Klu ye, Anne just troskan je la pe y Anne wat sekarg…just be natural beauty!!!!!!!Ahaks,,,

P/S: So. Pe pndapt you all??btol ke?


Friday, 25 November 2011

Air Sirap....

Air memang penting dalam kehidupan.....manusia, binatang, serangga, tumbuh-tumbuhan some memerlukan air untuk idop....tp sekarg, punca air bersih makin lame makin kurang...semua makin lalai akan kepentingannya....ahaks~~amboi Anne ni mcm nk bg ceramah alam sekitar plak....padahal nk tulis bout AIR SIRAP.....

Bila sebut air sirap mesti some thu an??lgi bile dahage, panas n watever la....air ni mmg popular skali di kalangan org tempatan~~lg2 org melayu gitu......

dulu b4 adenyer Ribena, oren n mcm2 lg..sirap la hidangan air y wajib skali bila dtg bertandang kt umah.....Eventhough skrg ni mcm2 lg perase ade kt pasaran air sirap still lagi glemer.....nk bukti...klu attend je kenduri kendare mst ade air sirap an.....x kisahla knduri kawen ke, sunat ke...oppss...hehe....n ape2 lg knduri la...tp air sirapla y mnjd pilihan.....

So, nk taw knp tetibe je ku wat entry psl air sirap??ihiks......gini citenyer......

semuanyer bermula lunch hour td.....tyme da order td...tetibe otak ni blank pk nk mnom air ape....then dini ni (ma opismate) tetibe order air sirap ice.....hahaha...ku pon automatic terorderair y same gak.....mmg da lme x mnom....ihiks~~~

lps je mkcik tu bg air td....aku xcited giler coz wrne merah sirap mkcik tu mmg cantekkk....tros mnom...then.............pergggghhh!!!!nikmat nyer....lege...sejuk je pewot ni....hahahhaha....


wah..amacam!!!terliur x??ahaks~~
pic y kt ats tu sirap biase je....sekarag ni da mcm2 jenis air sirap n pelbagai aksesori tmbahn utk bg sirap ni nmpak sedap......antarenyer~~~~~~



thanks for yahoo image sbb sponsor all dis pic~~ni la antre jenis2 air sirap y ade skrg....

  Blik ni nk mnom ag la air sirap...wah ketagih da~~~ahaks........



Palace of the Golden Horses Mines Resort City (Annual Dinner)

Dah akhir thn ni mesti mcm2 function nk wat an?? so, bnde yg selalu n wajib company wat adalah...........
"ANNUAL DINNER"

Time ni la msg2 nk tunjuk baju2 y giler glemer n kalah artis....ahaks~~ but entry kali ni bkn nk story psl Anne...but Annual dinner kt company membe ku ni watie.....

Entry ni mmg spesel tok dye la.....So, one day b4 dinner ku sbgi kwn y mithali pon pg la tman an dye crik baju, beg n mcm2 lg tok dye~~

So ni hsl nyer......dis for preparation.....

ni la bnde2 pnting tok dye....some brg made from nichi boutique~~


Tugas aku sebagai kawan adalah tok make up dye~~ nk g kt kedai mhl kot n slalunyer mesti x puas aty.....ahaks......tyme ni la nk tunjuk bakat......nk tgok hasilnyer...joommmm tgok!!!!!


ha..amacam..lawa x kwn Anne~~Sweet je an...Heels dye pki ritu 4 inc taw....
left : B4......n Right: After (wonderful)
Anne ciap pesan kt dye mlm tu msti gediks skit then dapat rembat sorang mamat pon ckup la......y penting hasil make over ritu dye puas aty..n Anne mst la hepi klu dye suker.......

Lagi Snap3~~~


B4 dye nk gerak meninggalkan aku~~sempat gak ku snap pic candid dye....but seyesly dye nmpak santek sgt!!!!

Then y bestnyer...ku sempat gak la curik pic2 dye tyme kt tempat dinner,,,,tp leh share sikit je la....nk upload some mmg sampai sok la dok wat entry ni jew....

lagi untk watie....


hepinyer watie ritu~~~
Annual Dinner ni tok celebrated staff n sbgi penghargaan dorang selme ni......pasni hope Company Anne plak buat.....

p/s: eeemmmm bile agak nyer....hahahhaahha......


Konvokesyen UiTM – 75 (Part 1)

Everyone has their own story about the best day….hari konvo la geng~~ Same goes to me….On 25th October 2011..ya!!!dats ma history day…
I was received ma scroll for degree dat day…so lege u knows….ahaks~~feel calmer and free…. Rase x percaye anne da lalui 3 thn untk dptkan segulung ijazah~~ Ats berkat doa drp family n kwn2.. anne dpt jugak hbskan!!!!! Thanks for you all ….
Jom tinjau…ape y berlaku sepanjang anne Konvo~~

ini la saat yang paling mendebarkan!!!!!! then hoooreyyy!!!! i got it ~~~~


dats the people i love!!! thank you mom and dad!!!! jasamu ttp ku kenang....
Pelbagai dugaan y anne harungi untuk berjaye camni....byk liku2 y terpakse ditempoh!!!! da2 x mo cite sedey2....so dat day, watie..she ma best frenz~~ dtg taw..to support me n share the happiness 2gather!!!

Kejadian dibwh pon tercetusla~~~



muke hepi giler + lege = mereng jup otak!!!!!

So wonderful an dat day....my mom plak sampai nanges2 maybe hepi sgt kot sbb ank dye sorang y pling nakal akhirnyer berjaye jugak terime segulung ijazah~~~

But y pling penting ade sorng y anne x sebut lg kt ats ni y byk membntu....n terlalu byk abg Anne semangt mse Anne btol2 down!!!! Klu x Anne maybe x sampi ke tahap ni.....thank you so much 'YOU'...........

p/s: nk taw sape 'YOU' tu.....tunggu!!!!!




Thursday, 24 November 2011

Pergi nyer Seorang.................Ibu....

Die..byk membantu , menyokong walau ape y kami lakukan.... xpernah lekang dr bibir nya kate2 semangat, nasihat supaya kami menjadi seorang yang berjaya,,,,pemergiannya pada hari itu sungguh syahdu dan kami berasa kehilangan y teramat sangat.....

Syahdu an??perginya seorg ibu..bkn ibu Anne ye....minta di jauhkan..tapi kak ti...die opismate kami...tp dye da resign da pon...function dye kt department ni mcm mak da~~

Even die byk membebel tp utk kebaikan..bile xde, ase sgt kehilangan~~


ini la ibu kami di HR department!!!miss u~~
So, for her last day..kami buat mkn2....mmg sedih hrtu~~ Nasi beriyani menu nyer!!!!yummy.....


kad ucapan dr kami untuk kak ti~~sob..sob...
 

The big family!!! Hr Department~~



tyme ni ku n kak fani y perhabis some mknan y x abis........eerrrrkkkk~~kenyang....
 p/s: mmg sedih bile ade opismate y benti....tp best pe dpt mkn2!!!ihiks~~

Bowling time Babe..

Shapadu (my company la) was held a great tournament for wisma berkat staffs.......Bowling la ape lg~~ wah, best2....sebenarnye da lme da simpn all dis pic...tp bru skrg sempat nk update kt blog ma~~ bz la katekan...Ihiks...


So, msg2 berebut2 register nme nk msok dis game~~ ktorg wat kt sunway piramid...... Tyme tu staff y x pnh knl pon leh jd rapat...mmg terbayek la wat event camni....merapatkan silaturrahim la katekan.....




dis ma office mate..She is DINI~~


posing2 dlm toilet dlu b4 tournament !!!!!



And y pling pnting!!!!!dis ma teams......semue terror belake.....
p/s: anyway..thanks for my arganization coz held dis event.....great!!!t wat men congkak plak ea....

Happy Feet 2??

Happy Feet 2.....agak best,,tp best sbb best coz i'm watching wit ma liltle hero~~~~ihiks... so excited tgok dye watch dis movies...dye kate best tgok tv ramai2....besa tv dye katenyer...

Bese la tu, tok bdk 2 thn, he's didn't know about wyg2 ni...y dye taw TV besa jew...ahaks...cumil an??
Dis la my hero....ni b4 tgok happy feet...then kt kfc dpt plak sticker ni.....mmg makin hepi la si kecik ni~~


yay....Aqil dpt....

Ni la y mls bg bende lekat jt dye....ni la jd nyer!!!!
Some tempat nk lekat2....(santekk..santekkk...) tu la kte dye ni.....

Ni lg adegan lekat2 ni~~



Okay2 cukup lekat2.....y ni plak pic melekat..ahaks~~ nmpk mesre an?? i lov him so much!!!!



Dis hero, love sport~~klu boleh some bju bola nk di beli nyer....botak la kakak ku....but pic ni pelik....minat naek kete plak.....hahahahah~~


Ssh btol nk soh dye pndg camera taw~~x leh dok diam.....seb bek la dpt snp satu pic ni..nice an?? lov it!!!

overall, date dgn si kecik ni best sgt.....fun!!!!and blh ilang some ketensionan ku~~~



p/s: t leh same2 tgok wyg lg....blaja2 t de ank sndiri an senang~~

Friday, 11 November 2011

Apa itu SEO

Apa itu SEO:


SEO....Rasanya korang yang dalam dunia blogging ni sure tau apa itu SEO kan...... Dalam dunia blogging ni SEO adalah perkara yang paling penting bagi menaikkan trafik pada blog kita.



Apa itu SEO?

SEO ni adalah singkatan daripada perkataan Search Engine Optimization iaitu kaedah yang digunakan untuk mendapatkan kedudukan yang tinggi dalam enjin carian. Sape tak nak web@ blog kita sentisa berada di kedudukan yang teratas dalam enjin carian. Bila kedudukan kita antara yang teratas so secara tidak langsung trafik yang datang ke blog kita akan bertambah hanya dengan mengaplikasikan konsep SEO dalam blog kita.



Sebagai contoh lah kan, kalau kita ada web@blog berkaitan perniagaan dan nak mempromosikan produk yang kita jual, konsep SEO amat sesuai diaplikasikan dalam blog kita bagi mempromosikan produk.



Dengan mengaplikasikan konsep SEO ni, akan meningkatkan populariti sesebuah web@blog seterusnya meningkatkan trafik. Kebiasaannya, SEO ini bermain dengan kata kunci @ keyword samaada menggunakan kata kunci yang popular atau menaikkan kata kunci yang luar biasa yang belum pernah digunakan.



Saya akan terangkan bagaimana kata kunci @ keyword yang kita gunakan mampu untuk meningkatkan trafik blog pada entri akan datang. Tunggu tauuu.....







Sumber:

lepak.com.my