Jom Buat Duit!!!!

Saturday, 8 December 2012

Ohh My Orange!!!!

Salam Semua...
 
Segala ujian n dugaan y menimpa kite adalah tanda Allah syg n ingat pd kite.. maybe kite lalai akan kenikmatan yang diberikan.. dan Allah telah uji kite supaya kite sentiasa ingat n meminta pertologan kepadaNya...
 
So sebagai manusia kite kenela redha n meharunginya dengan redha.. walau sesusah mana pon ujian itu... Itula y berlaku pada aina pagi td...
 
Tepat pkul 7.30pg aina gerak dr rumah untuk pg ke opis.. N then xsampai bape meter nk sampai opis.. aina rase de gegaran kuat dekat bhgian belakang kereta.. tyme tu baru sedar y kerete kene langgar degan bas.. bas kilang..eeerrrhhhhgggg!!! tergamam kejup mase tu...
 
Dengan kudrat y ade.. aina keluar dr kereta.. walaupon tyme tu ase x jejak bumi da.. debaran dye hanya Allah yang taw.. tgok2 belakang kete aina kemik, remuk... luluh je aty tyme tu...
 
N yang paling best. driver bus tu xnk turun pon n pegi mcmtu je.. mmg menangis xberlagu tyme tu... My frenz teman i pg report n anta kete dekat bngkel...\
 
sib bik my Mr.A dekat ngan opis.. dye settle everythn.. so i pon xla ase down sgt... n tghri tu leh masok keje mcm bese...Alhamdulillah.. Syukur...
 
Inila kete i y kemik tu.. ini pon pic ehsan member opis..tyme tu tgn da menggigil giler..so mmg xdenye nk pgg henpon..heeeee
 
Sekarang somenye da ok..My Orange da pulih balik...heeee..Syukur, mase kejadian tu i selamat....
 
******************SALAM SAYANG******************



Tuesday, 13 November 2012

Terry Fox Run KL 2012 with ainalista

Salam Sayang....

Da lame rasenye xberlari since skola rendah dlu.. If dlu mesti msok klu de larian.. n aina la y selalu jd wakil skola.. peeewwwittt... heee
 
Serious ok.. its me! mmg saye kuat lari dlu.. sbb dlu bdn kecik, ringan... so senang je nk berlari.. so nk dipendekkan crite, bile aina da msok alam pekerjaan ni, mmg sshla nk berlari... joging pon setahun bape kali je.. terukkkknyeeerrr.... heee
 
Harini tgh focus wat keje, my boss buat announcmnt pasal LARIAN... ooohhh really.. ase mcm slh dgr.. tp mmg tu la y my boss katekan.. so on 11 November 2012, akan diadakan "Terry Fox Run KL" y akan diadakan di Padang Merbok pada pkul 9 pgi...


Memula mmg mls.. tp bile pg rmi2 t mesti best..heee so pg jela an.. xyahla lari laju2 sampai sempot.. cukup sekadar joging...itu pon da ok...
 
So, Aina pun berlari la.. tp rmi gak opismate just dtg wat syarat je.. so dorg y x berlari tu.. aina minta tlg la snap pic.. time aina da sampai garisan penamat t...
 
Jom saksikan, saat aina ke garisan penamat.. start n tamat pada tempat y sama ye kwn2... Aina dlm bulatan biru y dilukis tu.. pki cap merah, cardigan hijau n seluar putih... wahhh, so details...





Penamatan perlumbaan dengan wajah y hepiii mepiii sgt... puas hati.. arrrggghhhh!!! x terkate kepuasannyer...
 
Ni plak tshirt rasmi mase terry fox run ni.. some y terlibat misti pki bju ni.. y xpki pon ade jgk.. tp lgi semangat klu pki...



Cute an.. cantik plak tu.. size dr bdk kecik sampai bdk besa de... ehhh bdk besa?? ahahaha.. ape2 la aina... Mmg aina hepii time tu.. betol la org ckp klu x hepi memula t lama2 ok....
 
Ini plak my picture with my boss... klu sebut boss je mesti org ingat tue an?? hello!! sorry,,, my boss ni mude n mcm anak dare lg taw.. sbb pki SKII.. opsss...heee


Sangat puas hati dengan gambar ini.. sbb aina kelihatan lebih tinggi.. n mmg fakta pun aina ni tinggi... (tinggi la sgt) heeeee...
 
Kepada sesape y ade kelapangan tu, bolehla sertai larian2 y dianjurkan oleh mne2 pihak.. ape slhnyer spend time utk aktiviti2 mcm ni an.. best sgt...
 
heeee... xsaba nk join larian ag...
 
Mood: Excited!!!!!


******************************MMMUUUUAAAAAHHHHH**************************

Friday, 2 November 2012

Updated Photoprops Design

Dear All....

Hrni aina updated lg another sample utk photoprops...

1) Glasses

 2) Lips

3) Wordarts / Speech

4) Hats
 

5) Others

Tempahan bile2 mase..heeee
Contact Number : 018-2919847 call/ what apps / sms

Sumber: diy photoprops

*************See Yaaa***************

Monday, 29 October 2012

My First Step ~ 28.10.2012~ # Adat Merisik

Salam tersyang..hihi..

Perkahwinan itu mmg saat y pling ditunggu2..ihiks.. ye la kot bg sesetengah pompuan.. lebih2 lg if mrk sudah pon ade kekasih hati...

So nk dipendekkan crite.. on 28 october 2012.. bermulala my first step.. iaitu telah pon dirisik oleh si dye.. heeee...

Merisik ni lebih kuang sama mksd dgn booking la kot...hihi.. takot org len plak amik aty.. boleh ke camtu... boleh je la...

Merisik : Merisik merupakan langkah pertama untuk mendirikan rumahtangga. Amalan ini menjadi kebiasan bagi pihak lelaki yang berkenan kepada seseoang perempuan untuk dijadikan teman hidupnya. Walaupun begitu tidak salah sekiranya pihak perempuan merisik lelaki yang menjadi pilhannya. Amalan ini biasanya dilakukan sendiri oleh ayah atau ibu pihak lelaki atau menghantar wakil berkunjung ke rumah keluarga perempuan yang menjadi pilihan pihak lelaki.Tujuannya ialah hendak bertanya-tanya perihal anak perempuan keluaraga tersebut sama ada sudah dipinang orang atau belum,serta menyatakan hajat pihak lelaki untuk melamarnya. Sekiranya risikan itu mendapat jawapan yan positif,maka pihak lelaki boleh membuat keputusan sama ada hendak meneruskan hasratnya atau membatalkannya.

My Mr.A pon datangla ke rumah saye utk merisik.. setelah beberapa thn kenal.. so we decide for this first step..

Perasaan xla berdebar ke pe.. cam bese je.. lgpon cume merisik je pon.. heee... xde knduri2 pon.. tetamu dihidang dgn mknn y simple2 je...


Jeng2..heee.. wah pat cincin la... sukeee nyer.. da la selame ni xpki cincin..ase janggal je pki somethn kt jari..

Dan y pling best skali.. tyme merisik pon Mr.A bg hantaran..best kan? kan? heee.. Aina sorg je la y best sbb dapat byk coklat, gule2 n lolipop!!!! Yummeh....


This picture Mr.A anta before sampai rumah aina.. blm sampai da terliur..heee... ynag buah tu aina xpndang sgt pon.. bg adik2 je mkn..



Yippi.. Comel an?? yng penting bkn Mr.A yang buatla an...Heee


Ini mmg sgt hepi dapat coklat, gule2 n yang penting CINCIN... bkn cincin bese taw.. but bermkne sgt..heee.. tq U...

Perkara yang dibincangkan dalm merisik:

1) pengenalan keluaraga lelaki dan perempuan
2) pengenalan anak lelaki dan perempuan
3 )menyatakan hasrat merisik
4) Persefahaman antara kedua-dua belah pihak
5) Menerima atau menolak hasrat pihak lelaki
 
So after dat day.. we decide nk wat preparation for next stage... iaitu TUNANG..heeee.. mmg saje buat awal2.. xla t kelam kabut plak...

Tido mlm ni pon senyum je.. sambil pgg jari.. heee...


*****************MMMMUUUAAAAAAHHHHH******************

Sunday, 28 October 2012

Pertunangan Tema Silver + Purple

Salam Sayang...
 
Tajuk entry saje wat2 gtooo.. sebenarnyer nk cite hari pertunangan my kezen..heee.. saje gelabah buat tema silver + purple bagai..heee
 
So harini hari kedue umat islam merayakan perayaan Aidil Adha.. Harini jgkla my kezen e-day.. kezen i ni ddk pan rumah je...
 
Family aina mmg kebanyakkannyer duduk dekat2.. kt kampung tu mmg family aina je yang kuasai...hahaha... Pada haritu aina wakil belah lelaki, kami tema purple... Belah perempuan pulak tema silver...
 
Aina pakai bju cotton corak2 and selendang lace... Sebenarnye aina xplan nk pki ikot tema.. kebetulan bwk balik kg  that colour.. so pki je la an...ihiksss...
 
Jom enjoy moment2 pertunangan my kezen ni...heeee
 

 
 
 
 

hehehe... Entry kali ni tgok gamba besa2 je k...heeee.. ok last pic is familia pic belah kami!!!!!! heee


Haha.. anak sedare da pon bertunang.. y mak sedare ni bile la pulak..heeee...tunggu k... xbaik gelojoh2.. xmo...xmo...
 
Ok then, tu je dlu entry bergambar dr saye... heee
 
***************************SALAM SAYANG*************************

Monday, 22 October 2012

Tempahan Photoprops For Any Events

Dear All.....

Dek kerana sekarng ni musim wedding + engagement + birthday party and byk lg la event ni...aina de wat something tok u olls....

Photoprops....wah..xla t mjlis tu cam formal sgt an?? so kne la ade cerie2 sikit... So, kepada sesape yang nk tempah...boleh je...

By email: ainamaat@gmail.com

Photoprops ni ade untuk semua event... u olls leh pilih, confirm dengan pilihan, byr half sebagai deposit n aina akan pos or klu dekat boleh amik dekat rumah k....heee

SAMPLE

1) Word Art (Thought , Speech and bubbles)



2) Hats

3) Scarves and such


4) Mustaches, Lips, Bow Ties

 
Tu semua sample...anda juga boleh request..contoh nk pic lips..kite akan anta sample melalui email anda..if agree then aina proceed k...

Bg mereka y xtaw ape photoprops...ini contohnyer:



 Contoh lain, " Pnjam ye maria elena" heee....


haaa...camne best an?? if u olls de other design, InsyaAllah i will try to do it....No worries..heee

Contact:
ainamaat@gmail.com

Price:
5 props = RM20.00 (klu jaoh n kne pos,,this price not including postage)
* boleh campur2 props td...

P/S: image aina ambil gr google image, dip and blog happy...


*********** Wassalam*************

Wednesday, 26 September 2012

Wedding...Ohh Wedding

Salam Sayang Semue..............
 
 
Ramai kwn2 seperjuangan sye menamatkan zaman bujang pada tahun ini..iaitu tahun 2012...Woow!!!
aina wish gud luck kepada mereke2..semoga kekal bahagia selamanya didunia dan akhirat...aminn....
Aina turut berkongsi kegembiraan untuk semua...
 
So, dlm pada itu maka timbul la mcm2 soalan diajukan kepada aina plak...adooiii...ini yang x ske ni..kalu boleh mmg nk elak..bkn ape, dlm pada nk jge hati org hati sendiri pon kene jge wat??
 
Jodoh, maut semua dekat tgn Allah..kite da berusaha, cume mungkin blm sampai masa lagi...Allah maha tahu bila hambanya akan bersedia..kawen bkn perkara main2, nmpk best sgt kawen tp kne ingat tanggungjawab lps tu mcm mane..kite kenela persiapan diri sebelum beralih ke alam rumah tangga...ceewwwhhh...heee..
 
Last weekend my lovely opismate telah selmat melangsungkan perkahwinan dengan tunang tercinta...Amin..Sangat hepi tgok mereka..hee...
 

 
Inilah my opismate yang kiut miut ni...tahniah dini..ynag pling kanan tu hanisa (ibu mengandung)heee
 
Majlis berlangsung sgt meriah wlupun simple...Aina n d gang datang agak lewat..so boleh dikira tetamu yang ade pada hari itu...hee..tp yang penting kami sampai ye dini..love u so much....
 
Ok..inilah kami pada hari itu..aina lengkap berbaju kurung pahang moden warme merah
 


inilah yang pling akhir datang..weee
 

Ok yang ni acara suke2 before g kenduri ya...heee




Free pose dari kami...ololo..comey firdaus wat muncung tu...good!!!


^
^
^
^
^
^
^
^
^

Apepun yang penting...haritu mmg best sbb salah seorg opismate saye da kawen yee.....Semoge Ceria!!!!!!
 
 
Kepada aina (Semoge cepat kawen) heeeee......
 
 
*******************SALAM SAYANG DARI AINALISTA****************************
 


Tuesday, 25 September 2012

Misteri Pecahnya Batu Hajar Aswad Di Ka'bah

Salam sayang semua....
 
 
 
Hajar Aswad atau batu hitam merupakan satu situs suci bahkan sebelum masuknya Islam. Namun, terdapat satu misteri dibalik kesucian batu hitam yakni pecahnya batu menjadi delapan batu kecil.

Profesor Umm Al-Qura University, Ahmad Moraei mengatakan tidak ada yang tersisa dari batu hitam kecuali fragmen kecil. Batu hitam saat ini bukanlah batu utuh ketika Nabi Ibrahim membangun kabah. "Kejadian alam dan ulah manusia turut andil dalam pecahnya batu hitam," papar dia seperti dikutip
alarabiya.net, Kamis (16/8).

Sejarah mencatat Bani Qarmati menyerang dan merampok Kabah. Mereka mencuri batu selama 22 tahun pada tahun 317 Hijiriah. Beberapa fargmen dikembalikan ke tempat asalnya, tapi pecahan lain masih hilang. "Kelompok yang dipimpin Ahmad Al-Qarmati datang ke Masjidil Haram, dan mereka menyerbu Kabah. Mereka bunuh lebih dari 70 ribu orang," ungkap Moraei.

Saat itu, lanjut dia, Al-Qamarati mengatakan Allah yang Maha Kuasa memberi kehidupan kepada setiap orang, Lalu, ia ambil batu hitam guna dibawa ke kota Ahsa selama 12 tahun.

Cerita lainnya, batu hitam itu berasal dari surga yang dibawa oleh malaikat JIbril untuk diberikan kepada Nabi Ibrahim yang kala itu tengah mencari tanda bagi jamaah saat mengelilingi Kabah. Hingga saat ini, batu itu masih berada pada posisi 1.1 meter di atas tanah Masjidil Haram.

"Jamaah yang mengelilingi Kabah berebut kesempatan mencium batu hitam. Namun, dengan jumlah jamaah yang demikian besar kesempatan untuk mencium sangat kecil sehingga mereka yang tidak berhasil cukup melafazkan Allah Maha Besar," ungkap Penasihat Urusan Masjid Nabawi Mohammed Al-Assaf.

Aina saje nk share this info..info ini aina dapat dr sebaran internet...

P/S: Semoga menjadi panduan bersame...

Monday, 24 September 2012

Cara untuk berpoligami!!!

Salam sayang...
 
Dengar je tajuk mesti ramai kaum hawa akan takut or mara aina...no..no..jgn salah faham...heee aina dapat email ini dr kawan aina..so saje nk share dlm ni...jom bace!!!!!!
 
CERITA
"Saya dapat tips ini dari seorang isteri yang sedang dalam dilema bagi meluluskan permohonan suaminya untuk berpoligami secara bersijil. Walaupun suaminya dah berkahwin di Thailand hujung tahun lepas, tapi sekarang dalam proses untuk mendaftar di Malaysia. Isteri berkenaan ingin berkongsi sedikit pengalaman dengan anda terutamanya isteri-isteri dan bakal-bakal isteri"
 
1. Tahu tak siapa yang berpotensi untuk menjadi kekasih suami kita? - teman rapat, kawan sekerja yang selalu outstation bersama dan juga kekasih lama.
 
2. Kekasih lama - tanpa mengetahui apa sebab suami berpisah dengan dia, sebenarnya is a bigger threat. Suami mungkin masih ada rasa cinta kepada kekasih lama. Jika tiba-tiba bertemu semula, awas lah! Memang perasaan cinta itu akan timbul semula lebih2lagi kalau kekasihnya itu pun memang layan suami kita.
 
 
3. Bila suami mula jaga badan dan berdandan - tak macam selalu, selekeh atau tak ambil kisah penampilan diri! Ini menunjukkan suami dah mula beri perhatian kepada somebody.
 
4. Taliponnya selalu silent atau padam kalau kat rumah - memang ada yang dia sembunyikan. Periksa sekali sekala handphonenya tu! Kalau ada sms yang mencurigakan, tanya dia. Atau ada sms yang pelik2, kadang tu itu adalah kod rahsia dia berdua.
 
5. Suami pakai dua handphone atau lebih! Ini memang perlu diragukan! Apalagi kalau handphone satu lagi tu selalu off kalau di rumah!
 
6. Suami mula dingin atas katil! atau mula nampak kelemahan kita, mula komplen kita tak pandai itu tak pandai ini! Kalau tak komplen pun, dia masam muka
 
7. Suami banyak termenung sendiri sambil senyum2…haa, ini baru mula menjalin hubungan
 
8. Suami mula pelupa!…fikirannya celaru dan asyik ingat girlfriend dia, jadi banyak benda yang dia lupa
 
9. Kalau out station kita nak ikut, dia beriya-iya pujuk kita tak payah ikut! mungkin dia dah janji dengan girlfriennya nak jumpa masa outstation! Biarpun girlfriend tu jauh, sekarang ni ada tambang murah air asia.
 
10. Memberi perhatian lebih pada kita…ha ini sebenarnya nak mengaburi mata supaya dia boleh divert kita punya syak wasangka
 
11. Selalu lewat tidur - dia hendak bersms dengan kekasihnya! Biasanya lewat malam tu masa yang boleh menimbulkan suasana romantis
 
12. Mula tergagap-gagap bila nak menjawab pertanyaan kita yang tiba-tiba, misalnya tanya kenapa nak jaga badan sangat sekarang ni?….atau terkedu bila kita tanya pasal ada tak dia suka perempuan lain?
 
13.Mula tak berapa ambil peduli anak-anak biarpun selama ini dia sangat mengambil berat hal anak-anak
 
14. Rajin menghantar anak ke persatuan waktu cuti dan isteri di rumah. Masa ni dia gunakan untuk menghubungi kekasihnya
 
Kawan2, saya bukan prejudis terhadap lelaki aka suami. Tapi percayalah saya 100%, kalau suami mula menunjukkan salah satu sikap di atas memang dia ada kekasih!!! Biarpun suami kita ni jenis sembahyang tak tinggal, atau nampak alim!! Ini betul!
 
OOOOOooooo....emmm..tp xsemua lelaki mcmtu..cume kne berhati-hatila kaum wanita...
 
P/S: Thanks la kpd yang sudi share tips ni...(Aina x kawen ag..heeeee)
 
************************SALAM SAYANG****************************************



Thursday, 20 September 2012

Nikon Latest Pink !! Wooow...

Assalamualaikum.......
 
 
Wah lamenyer x update blog...Bz? x jgk pon, blik opis on time..smpi uma tgok tv... xde idea nk share? Nope..byk nk share... so, the main reason is "MALAS"...heeee.....
 
Ok now im falling in love with ensem boy one thing...has big eyes, beautiful color, and hav a sexy body shape....o...ooo...im so crazy on this....
 
Nak tahu ke?? mesti korang pun akan jatuh chenta la..ihiks...
 
 So, inilah dye si dye tu...oo...x tdo mlm dibuatnye..ni warne pink peach....

Ok..ini mmg pure pink...nk menangis tgok ni bebe!! Awesome......

 Ok ini mmg jeles...Fasha bg la dekat i..please....Jejai hadiahkan fasha Nikon pink...
 

Inilah dye camera terbaru fasha tu...best pregnant ni..suami mesti mnjekan kite lebih2....ihiks...

So, ini lg camwhore tok nikon baby peach....geram an??sweet sgt....

Ok semua jerit ramai2!!! Awesome!!
 
 
Ok ni aina copy dr web price list dye....untuk lebih lanjut boleh tanye kedai terus...
 
Price: RSP RM 1,698 (with 10-30mm kit)
RSP RM 1,598 (with 10mm kit)
RSP RM 2,058 (with 10mm, 10-30mm kit)
RSP RM 2,198 (with 10-30mm, 30-110mm kit)*
*RSP RM 2,298 for Pink kit set
 
 
Ok then, sampai sini dlu k...tunggu entry seterusnyer...
 
 
***********************heeeeeeeeeeeeee******************
 



Sunday, 9 September 2012

Ragam dalam kereta with ehemm...ehemmm

Salam Satu Malaysia.....Amboi semangat....
 
 
Today entry is about dalam kereta...ihiks...wah tajuk mmg hangat...bukan hot.fm k..so, aina nak taw ape yang selalu kite wat dlm kerete...mesti u all akan jawab, mestilah masok kerete sbb nk driving an...nk pegi mane2 ke...
 
 
Ape yang aina nk cube sampaikan dekat sini, bkn tu but ape yang selalu kite wat dalam kereta...So, aina saje wat research...cewah...xla research pon..tp tgok keadaan sekeliling la...majoriti pic dlm facebook, instagram or other social network adalah dlm kerete....
 
 
u all cye?meh aina tunjuk sebahagian pic2 yang aina amik dr google image....
 



ihiks..ni baru sikit..klu cye try cek friend dlm list u all dekat facebook...x terkecuali aina....





Sory to say..mmg kerete adalah slh satu tmpt aina suke snap picture...heee...... So dear, itu hak msg2 la kan...yang penting kite hepi....

P/S: Gambar diatas aina pnjm dr google image k...heeee...TQ....

*************SAYANG SEMUA*****************


Friday, 27 July 2012

Apa Yang Lelaki Suka n Tak Suke

Salam Ramadhan!!!!!!



Bercinte bertahun2 x semestinya selamanya bahagia tanpa pergaduhan...Kadang-kadang tyme bercinte mula ase pasangan kite tu xsesuai la, meluat la, boring la and mcm2 lagi...Tp u all kne la ade cara yang sesuai utk atasinya kan??


So, kepada gegerl yang kt luar sane yang sudah ade BF or belom??Entry kali ni aina nk share sikit "Apa yang lelaki suke n x suke"...so, boleh la bersedia pasni...Ihiks....


Lelaki suka:

* Sikap kelakar


* Budi pekerti dan kesopanan

* Murah hati

* Senyuman manja

* Pandai memasak

* Pandai dalam mengenakan pakaian

* Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya
* Tak mudah naik angin

* Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak

* Tak terlalu seksi dalam berpakaian

* “Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”

* Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya

* Berwawasan atau bercita-cita tinggi

* Mempunyai keyakinan diri yang tinggi
* Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.

* Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira

* Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi

* Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki

* Wanita yang mengambil berat tentang lelaki

* Sikap keibuan

* Sukakan kanak-kanak

* Suara lembut tanpa dibuat-buat

* Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
* Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat

* Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki

* Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut

* Tahu bersyukur

* Pandai berjimat-cermat

* Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal







Lelaki Tak Suka:

* Wanita yang suka mengumpat

* Sombong dan bongkak

* Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki

* Hisap rokok

* “Kau ni macam orang tig a suku!” Mengutuklah tu…

* Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki

* Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian

* “Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”

* “Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan ..”

* Wanita yang hipokrit

* Pembohong dan suka mencari alasan

* Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki

* Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka

* Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang


* Pengotor dan pemalas

* Tak bertanggungjawab langsung

* Tak pandai mengemas

* Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan

* Kuat berleter walau hal remeh temeh

* Boros berbelanja

* Tak tahu memasak

* Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati

* “Queen Control” atau suka mengarah-arah

* Tak pandai bergaya atau selekeh

* Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli

* Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu

* Panas baran

* Kuat merajuk dan sukar dipujuk

* Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi

* Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

So, tlgla share info ini kepada yang memerlukan k....Thanks kepada my frenz sbb forward email yang agak membantu ini....


***************SELAMAT BERBUKA*********************