Jom Buat Duit!!!!

Wednesday, 26 September 2012

Wedding...Ohh Wedding

Salam Sayang Semue..............
 
 
Ramai kwn2 seperjuangan sye menamatkan zaman bujang pada tahun ini..iaitu tahun 2012...Woow!!!
aina wish gud luck kepada mereke2..semoga kekal bahagia selamanya didunia dan akhirat...aminn....
Aina turut berkongsi kegembiraan untuk semua...
 
So, dlm pada itu maka timbul la mcm2 soalan diajukan kepada aina plak...adooiii...ini yang x ske ni..kalu boleh mmg nk elak..bkn ape, dlm pada nk jge hati org hati sendiri pon kene jge wat??
 
Jodoh, maut semua dekat tgn Allah..kite da berusaha, cume mungkin blm sampai masa lagi...Allah maha tahu bila hambanya akan bersedia..kawen bkn perkara main2, nmpk best sgt kawen tp kne ingat tanggungjawab lps tu mcm mane..kite kenela persiapan diri sebelum beralih ke alam rumah tangga...ceewwwhhh...heee..
 
Last weekend my lovely opismate telah selmat melangsungkan perkahwinan dengan tunang tercinta...Amin..Sangat hepi tgok mereka..hee...
 

 
Inilah my opismate yang kiut miut ni...tahniah dini..ynag pling kanan tu hanisa (ibu mengandung)heee
 
Majlis berlangsung sgt meriah wlupun simple...Aina n d gang datang agak lewat..so boleh dikira tetamu yang ade pada hari itu...hee..tp yang penting kami sampai ye dini..love u so much....
 
Ok..inilah kami pada hari itu..aina lengkap berbaju kurung pahang moden warme merah
 


inilah yang pling akhir datang..weee
 

Ok yang ni acara suke2 before g kenduri ya...heee




Free pose dari kami...ololo..comey firdaus wat muncung tu...good!!!


^
^
^
^
^
^
^
^
^

Apepun yang penting...haritu mmg best sbb salah seorg opismate saye da kawen yee.....Semoge Ceria!!!!!!
 
 
Kepada aina (Semoge cepat kawen) heeeee......
 
 
*******************SALAM SAYANG DARI AINALISTA****************************
 


Tuesday, 25 September 2012

Misteri Pecahnya Batu Hajar Aswad Di Ka'bah

Salam sayang semua....
 
 
 
Hajar Aswad atau batu hitam merupakan satu situs suci bahkan sebelum masuknya Islam. Namun, terdapat satu misteri dibalik kesucian batu hitam yakni pecahnya batu menjadi delapan batu kecil.

Profesor Umm Al-Qura University, Ahmad Moraei mengatakan tidak ada yang tersisa dari batu hitam kecuali fragmen kecil. Batu hitam saat ini bukanlah batu utuh ketika Nabi Ibrahim membangun kabah. "Kejadian alam dan ulah manusia turut andil dalam pecahnya batu hitam," papar dia seperti dikutip
alarabiya.net, Kamis (16/8).

Sejarah mencatat Bani Qarmati menyerang dan merampok Kabah. Mereka mencuri batu selama 22 tahun pada tahun 317 Hijiriah. Beberapa fargmen dikembalikan ke tempat asalnya, tapi pecahan lain masih hilang. "Kelompok yang dipimpin Ahmad Al-Qarmati datang ke Masjidil Haram, dan mereka menyerbu Kabah. Mereka bunuh lebih dari 70 ribu orang," ungkap Moraei.

Saat itu, lanjut dia, Al-Qamarati mengatakan Allah yang Maha Kuasa memberi kehidupan kepada setiap orang, Lalu, ia ambil batu hitam guna dibawa ke kota Ahsa selama 12 tahun.

Cerita lainnya, batu hitam itu berasal dari surga yang dibawa oleh malaikat JIbril untuk diberikan kepada Nabi Ibrahim yang kala itu tengah mencari tanda bagi jamaah saat mengelilingi Kabah. Hingga saat ini, batu itu masih berada pada posisi 1.1 meter di atas tanah Masjidil Haram.

"Jamaah yang mengelilingi Kabah berebut kesempatan mencium batu hitam. Namun, dengan jumlah jamaah yang demikian besar kesempatan untuk mencium sangat kecil sehingga mereka yang tidak berhasil cukup melafazkan Allah Maha Besar," ungkap Penasihat Urusan Masjid Nabawi Mohammed Al-Assaf.

Aina saje nk share this info..info ini aina dapat dr sebaran internet...

P/S: Semoga menjadi panduan bersame...

Monday, 24 September 2012

Cara untuk berpoligami!!!

Salam sayang...
 
Dengar je tajuk mesti ramai kaum hawa akan takut or mara aina...no..no..jgn salah faham...heee aina dapat email ini dr kawan aina..so saje nk share dlm ni...jom bace!!!!!!
 
CERITA
"Saya dapat tips ini dari seorang isteri yang sedang dalam dilema bagi meluluskan permohonan suaminya untuk berpoligami secara bersijil. Walaupun suaminya dah berkahwin di Thailand hujung tahun lepas, tapi sekarang dalam proses untuk mendaftar di Malaysia. Isteri berkenaan ingin berkongsi sedikit pengalaman dengan anda terutamanya isteri-isteri dan bakal-bakal isteri"
 
1. Tahu tak siapa yang berpotensi untuk menjadi kekasih suami kita? - teman rapat, kawan sekerja yang selalu outstation bersama dan juga kekasih lama.
 
2. Kekasih lama - tanpa mengetahui apa sebab suami berpisah dengan dia, sebenarnya is a bigger threat. Suami mungkin masih ada rasa cinta kepada kekasih lama. Jika tiba-tiba bertemu semula, awas lah! Memang perasaan cinta itu akan timbul semula lebih2lagi kalau kekasihnya itu pun memang layan suami kita.
 
 
3. Bila suami mula jaga badan dan berdandan - tak macam selalu, selekeh atau tak ambil kisah penampilan diri! Ini menunjukkan suami dah mula beri perhatian kepada somebody.
 
4. Taliponnya selalu silent atau padam kalau kat rumah - memang ada yang dia sembunyikan. Periksa sekali sekala handphonenya tu! Kalau ada sms yang mencurigakan, tanya dia. Atau ada sms yang pelik2, kadang tu itu adalah kod rahsia dia berdua.
 
5. Suami pakai dua handphone atau lebih! Ini memang perlu diragukan! Apalagi kalau handphone satu lagi tu selalu off kalau di rumah!
 
6. Suami mula dingin atas katil! atau mula nampak kelemahan kita, mula komplen kita tak pandai itu tak pandai ini! Kalau tak komplen pun, dia masam muka
 
7. Suami banyak termenung sendiri sambil senyum2…haa, ini baru mula menjalin hubungan
 
8. Suami mula pelupa!…fikirannya celaru dan asyik ingat girlfriend dia, jadi banyak benda yang dia lupa
 
9. Kalau out station kita nak ikut, dia beriya-iya pujuk kita tak payah ikut! mungkin dia dah janji dengan girlfriennya nak jumpa masa outstation! Biarpun girlfriend tu jauh, sekarang ni ada tambang murah air asia.
 
10. Memberi perhatian lebih pada kita…ha ini sebenarnya nak mengaburi mata supaya dia boleh divert kita punya syak wasangka
 
11. Selalu lewat tidur - dia hendak bersms dengan kekasihnya! Biasanya lewat malam tu masa yang boleh menimbulkan suasana romantis
 
12. Mula tergagap-gagap bila nak menjawab pertanyaan kita yang tiba-tiba, misalnya tanya kenapa nak jaga badan sangat sekarang ni?….atau terkedu bila kita tanya pasal ada tak dia suka perempuan lain?
 
13.Mula tak berapa ambil peduli anak-anak biarpun selama ini dia sangat mengambil berat hal anak-anak
 
14. Rajin menghantar anak ke persatuan waktu cuti dan isteri di rumah. Masa ni dia gunakan untuk menghubungi kekasihnya
 
Kawan2, saya bukan prejudis terhadap lelaki aka suami. Tapi percayalah saya 100%, kalau suami mula menunjukkan salah satu sikap di atas memang dia ada kekasih!!! Biarpun suami kita ni jenis sembahyang tak tinggal, atau nampak alim!! Ini betul!
 
OOOOOooooo....emmm..tp xsemua lelaki mcmtu..cume kne berhati-hatila kaum wanita...
 
P/S: Thanks la kpd yang sudi share tips ni...(Aina x kawen ag..heeeee)
 
************************SALAM SAYANG****************************************



Thursday, 20 September 2012

Nikon Latest Pink !! Wooow...

Assalamualaikum.......
 
 
Wah lamenyer x update blog...Bz? x jgk pon, blik opis on time..smpi uma tgok tv... xde idea nk share? Nope..byk nk share... so, the main reason is "MALAS"...heeee.....
 
Ok now im falling in love with ensem boy one thing...has big eyes, beautiful color, and hav a sexy body shape....o...ooo...im so crazy on this....
 
Nak tahu ke?? mesti korang pun akan jatuh chenta la..ihiks...
 
 So, inilah dye si dye tu...oo...x tdo mlm dibuatnye..ni warne pink peach....

Ok..ini mmg pure pink...nk menangis tgok ni bebe!! Awesome......

 Ok ini mmg jeles...Fasha bg la dekat i..please....Jejai hadiahkan fasha Nikon pink...
 

Inilah dye camera terbaru fasha tu...best pregnant ni..suami mesti mnjekan kite lebih2....ihiks...

So, ini lg camwhore tok nikon baby peach....geram an??sweet sgt....

Ok semua jerit ramai2!!! Awesome!!
 
 
Ok ni aina copy dr web price list dye....untuk lebih lanjut boleh tanye kedai terus...
 
Price: RSP RM 1,698 (with 10-30mm kit)
RSP RM 1,598 (with 10mm kit)
RSP RM 2,058 (with 10mm, 10-30mm kit)
RSP RM 2,198 (with 10-30mm, 30-110mm kit)*
*RSP RM 2,298 for Pink kit set
 
 
Ok then, sampai sini dlu k...tunggu entry seterusnyer...
 
 
***********************heeeeeeeeeeeeee******************
 



Sunday, 9 September 2012

Ragam dalam kereta with ehemm...ehemmm

Salam Satu Malaysia.....Amboi semangat....
 
 
Today entry is about dalam kereta...ihiks...wah tajuk mmg hangat...bukan hot.fm k..so, aina nak taw ape yang selalu kite wat dlm kerete...mesti u all akan jawab, mestilah masok kerete sbb nk driving an...nk pegi mane2 ke...
 
 
Ape yang aina nk cube sampaikan dekat sini, bkn tu but ape yang selalu kite wat dalam kereta...So, aina saje wat research...cewah...xla research pon..tp tgok keadaan sekeliling la...majoriti pic dlm facebook, instagram or other social network adalah dlm kerete....
 
 
u all cye?meh aina tunjuk sebahagian pic2 yang aina amik dr google image....
 



ihiks..ni baru sikit..klu cye try cek friend dlm list u all dekat facebook...x terkecuali aina....





Sory to say..mmg kerete adalah slh satu tmpt aina suke snap picture...heee...... So dear, itu hak msg2 la kan...yang penting kite hepi....

P/S: Gambar diatas aina pnjm dr google image k...heeee...TQ....

*************SAYANG SEMUA*****************