Jom Buat Duit!!!!

Thursday, 28 February 2013

Part III : Persiapan Pertunangan # Senarai Hantaran

Salam Sayang...
 
Hye u olls... hari pertunangan makin dekat n kekadang ramai antara kite y keliru ape barang nk bg an?? Sebenarnya hantaran ni depends la kt kedue2 belah pihak...
 
Sesetengah org time tunang nak bg hantaran simple2 je.. contohnye makanan semua, sbb hantaran barangan keperluan dorg nk bg mase nikah/sanding nanti...
 
Tapi ade jugak y bg sekali barangan time tunang, sekali harung je...sbb nanti tyme kawin xnk pening2 pk hantaran lagi...
 
Bagi aina mase tunang, kami cadang nk bg barangan keperluan sekali.. tp xbermakne tyme nikah xde hantaran.. of course ade.. cume barang lain la...barangan simple...
 
So kat sini aina ade buat list hantaran untuk u olls rujuk, bg sape2 y xde idea k... Aina n psgn cadang nk bg 7 balas 9.. mcm bese, 7 dulang dr pihak lelaki n 9 Dulang dr pihak pompuan..
 
Hantaran dari pihak lelaki:
1) Sireh Junjung
2) Handbag + Purse
3) Baju Nikah + Veil
4) Cake
5) Perfume set
6) Kasut
7) Coklat
 
Hantaran dari pihak perempuan:
1) Sireh Junjung
3) Wallet + Belt
4) Baju Nikah + Sampin
5) Cupcake (Arsenal) heee
6) Kasut
7) Facial Care set
8) Buah-buahan
9) Biskut + Coklat (Famous Amos)
 
See.... Simple an??heee... So t masa nikah just maybe barangan macam telekung, al-quran etc. ahaks...
 
Persiapan hantaran aina banyak beli dekat nilai 3 and shah alam section 19.. itu semua dari segi gubahan and bunga plastik..
 
Barangan plak banyak beli dekat KLCC, Parkson, Sogo, Alamanda and xingt y lain..heee.. tp u olls pndai2 la usha2 harge.. klu de diskaun ke, promotion ke,, terjah je...heeee...
 
Apepun yang penting kene berbelanja ikot kemampuan.. and jgn membazir.. clear u olls..heeee...
 
Ok just nk inform sape y ddk area s.alam or berdekatan, klu nk cari tempat persiapan perkahwinan or gubahan n watever, u olls xyah pegi jauh2 pun.. dekat section 19 n 18 ade kedai tu semua.. name dye CT handicraft...
 
 
Ini alamat dye.. senang je nk cari.. landmark dye klinik kerajaan seksyen 19, de hospital SALAM and de SHELL... Kat area situ je k...
 
 
Ini landmark dye.. dye satu bangunan dengan kedai nippon paint some.. dekat dengan klinik kerajaan seksyen 19..
 
Ini pintu masok CT handicraft tu.. geram je bile masuk.. rase semua nk beli..heeee.. gelojoh an?? almost semua keperluan untuk gubahan ade dijual.. pelbagai jenis bakul, dulang, bunge and mcm2 lagi la.. u olls kene pg sndri k..
 
yang ni dekat seksyen 19, ade lgi satu dekat seksyen 18.. dekat2 ngan mydin and giant.. area tu je.. heee...
 
 
 Picture ni mase mlm.. so xnmpk sagt.. y ni la kt seksyen 18.. semua gambar2 CT Handicraft ni aina ambil dr google image.. bkn aina y snap.. so mnx izin aina copy ea...heeee..
 
Okla u olls.. t next entry aina update persiapan yang lain plak...heeee...
 
 
 
***********************MMMMUUUUAAAAAAHHHHHH***************************
 
 

2 comments:

  1. Good information la aina ..tqvm :)

    ReplyDelete