Jom Buat Duit!!!!

Thursday, 27 June 2013

Floria Putrajaya 2013

Salam Sayang....

Dah lama rasenyer aina x updated about jalan2.. hahaha.. klaka je ayat jalan2 kan.. ape kate bersiar-siar.. wah.. lagi molek rasenyer...

Aina mmg suke bunge.. tp xsuke kalau org bg bunge.. sebab membazir.. t layu jugak.. heee.. if bagi yang dah siap2 dalam pasu tu ok jgk.. boleh jage baik2.. siram.. letak baje semua..ahaks..

Okla, last weekend, aina and my BFF (watie) decided nak bersiar2 setelah hampir sekian lame x spend time together.. Kami pergi ke Floria Putrajaya.. Bukan nak beli bunge pon.. saja nak snap2 pic menarik...


Jom tgok2 gambar2 kami ketika berada di sana.. byk sgt.. so harini xnk tulis byk2.. u olls scroll down je picture2 kami k.. Gambar telah di edit, so, nmpk mcm old skool sikit.. baru best kan.. sik tgok gambar terang2 je.. so harini gambar malap2 sikit...

 
SAKSIKAN!!!!!
 
 

























Best sgt sekali sekala jln ngan BFF.. rindu pon ye jugak..Ok la da pnt kan tgok picture.. tunggu next entry plak k.. heee


*********************SALAM SAYANG*********************

Tuesday, 18 June 2013

Koleksi Hari Raya Yang Hot 2013!!!

Salam Sayang...
 
Lagi beberapa hari je lagi nak puasa kan?? wah.. saje je mention "hari" biar rase cepat.. if "minggu" mcm lama.. heee..
 
Even belum start lagi bulan puasa mesti u olls dah pon tempah baju raye kan?? xpun ade yang da siap.. Tapi ade jugak yang xsempat nak tempah.. walaupun belum masok lagi bulan puasa, ramai tailor yang dah x mampu / x ambil tempahan da.. amboiiii... mmg advance kan?
 
Aina pula, if raye mmg selalunya beli bju siap je..hee.. pilih2, rase sesuai and bayar.. cepat and mudah.
 
Bagi yang xsempat nak tempah,, u olls semua jgn risau.. beli je siap k.. if xsempat keluar g soping2, beli je online.. senang.. segalanya di hujung jari.. Dekat sini aina nak promote satu blog ni.. Blog ni jual mcm2 brg.. termasok brg terpakai tapi masih cantik and boleh pakai.. Yang terbaru die ade jual baju raye untuk wanita.. meletopss u ollss.. harga pun xkan dapatla dekat pasaran.. cewwaaahhh.. siap ade promotion lagi sekarang...
 
Ha cepat ramai2 pergi blog dye k sebelum kehabisan stock bju raye yang hot tu.. heee.. Owner blog ni hanisa aka nisa.. cute je orgnyer.. ni ha blog dye:
 
 
Jom tgok sikit ape yang ade dlm blog die ni.. hee.. jom usha same2 k.. weehuuu...Pas beli bju, boleh la tempah shawl dekat aina pulak..heee.. pasti anda bertambah menawan di hari raya...
 
 
 
 
Banyak lagi baju.. tapi takot xmuat entry ni.ahaks... ape kate u olls g check it out blog dye k.. ade baju kurung, jubah, kaftan dan lain2.. xlarat aina nak sebut satu2.. heee...terus je liase dengan owner blog ni.. senang, cepat and puas hati k...
 
Eee..geram nyer tgok bju2 dlm blog tu.. ase nak beli semue je.. K la semua selamat bershopping k...wweeehuuu..
 
 
*****************MOOD TAK SABAR NAK PUASA**************
 
 
 

Monday, 17 June 2013

Hang out ( Empire Hotel To PICC Putrajaya)

Salam Sayang semua...
 
June nak berakhir and sekejap je lagi Julai akan menemui kite.. wah mcm ayat novel.. hee.. So, if Julai nak hampir means PUASA pun nak dekat la...Iklan puasa pon dah banyak kt tv k.. Nanti bile baru puasa 3 hari, iklan raye plak keluar... Biasala Promosi la katekan..
 
So, Last week setelah sekian lame x keluar dating.. akhirnya aina keluar jugak berdating.. hahaha.. tapi bukan berdue k u olls.. with my future mother in law skali.. wah.. mmg kepit2 and sopan2 habisla.. Tapi xlme pon cover2 mcm tu.. keluar jugak perangai sebenar.. gelak2 semua..hahahaha...
 
Haritu kami bertige pergi ke due lokasi... Misi pulak untuk haritu adalah untuk:
 
1) Mencari Dewan untuk annual dinner tunang saye...hee
2) Preparation for our wedding.. wah, tang ni pling best....
 
Lokasi Pertama : Empire Hotel, Subang Jaya
 
 
Pergi sini bkn nak cari pelamin or ape2 untuk wedding kami.. tp temankan en ashraf (Tunang) saye ni usha2 dewan untuk annual leave for his company.

Mule2 sampai sane, me and my Future MIL (Mother in law) xtaw ade wedding fair jugak.. so apelagi, sambil menyelam minum air la kami.. En ashraf sibuk tye dewan, kami pulak sibuk usha pelamin and so on...

Bosan tunggu en ashraf, kami snap2 la picture dekat sini.. besela perempuan pantang nmpk tempat cantik or mase terluang sikit.. mesti camera la yang kami cari... betoiii kaa??


Wah... muke..gembire bukan maen.. bukan senyum ni.. ni tunjuk gigi namanyer aina oooiiii...heee.. xpelah janji i hepi ok..


Yang ni plak, gambar budget manje.. tapi aina mmg manje pon... awwww....

Tapi x berapa meriah dekat sini.. xbyk pon vendor yang datang.. boleh dikire la.. so, mmg kami just tgok2 je la.. After settle, MIL decide nak pergi satu lagi lokasi.. yang ni best sikit kot.. heeee...

Lokasi Kedua : PICC, Putrajaya


Wah sampai je lokasi kedue ni.. nmpk sangat excited muke aina and MIL.. ase x sabar nak masok.. even en ashraf x park lagi, tgn aina dah gatal nak bukak pintu kereta.. hahaha.. nampak x kegelojohan melande diri.. heee..

Mule2 ingat just nak usha2 je la.. tak nak pon book ape2 lagi.. sbb majlis kami Insha Allah tahun depan.. tapi bese la klu da bawak org tue.. semua bende jadi settle.. agak2 cantik and berkenan, terus book.. wahhh,,, senang hati..heeee

Bile tgok dah byk persiapan dah settle.. mule la diri ni gatal bebeno nak kahwin.. hahaha.. ala x salah kan berangan bende yang baik.. nak dirikan masjid kot.. baik pe..heee...


Nampak jelas x wajah riang di situ.. ini pintu masok.. x saba nak masok kot tyme ni.. even dekat depan tu ade corner untuk photobooth pon kami xpndang.. Aina admire giler lampu kelip2 ats tu.. hahaha..


Sesi perbincangan bermule.. xsnap byk pic pon tyme ni.. sebab bz sgt cari keperluan kami.. tapi rase enjoyla.. sbb ade MIL teman.. Kalau lelaki bab2 mcmni ssh nak decide.. alih2 ayat ni jugak yang keluar " ikot ny la" , " ok je" , " mane2 pon ok"... eemmm x membantu langsung.. heeee.. geramm...

 So, setakat ni almost 65% da siap.. cume sikit2 je lagi nak touch up bg cun melecun.. heee.. nak taw aina amik and gune khidmat siapa untuk perkahwinan kami??? Dari segi pelamin, makeup, and semua la.. nak taw x??

Ha.. nak taw kenela tunggu entry seterusnya k.. seterusnya xsemestinya esok or luse.. just stay tuned je ok..hee..

Aina harap semuanya akan dipermudahkan... Aminnnn....


*************SALAM AINALISTA UNTUK SEMUA**************
 

Sunday, 16 June 2013

Why Complicate Life


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
 
**************SALAM AINALISTA****************

Saturday, 15 June 2013

Farewell Aimi Plak

Salam Sayang....

Hari tu Syazwi (My trainee) last day.. Harini Aimi plak.. Trainee jugak.. Satu2 pergi.. hee.. sebak je dade ni.. even kadang2 marah2, tp sbb dah lame kerja bersame.. rase kehilangan tu tetap ade.. Sebelum balik td, sempatla snap picture bersame2 dengan aimi.. heee...


Dari kiri: Syamim, saye, AIMI, Anis, Sein Ruffedge a.k.a Hasbi and Kiki a.k.a Khai.. Mude belia semue staff2 kt sini...heee... Semue single lagi..
 
 
Yang ni spontan.. aina dekat belakang tu baru nak set timing nak lompat.. xjadi plak pic lompat2 sbb pki skirt..heeee..
 
 
Ni plak Dewi Lasak.. Ihiks.. mmg kaki karate org kami ni.. berani meh la.hee.. Kami ni lemah lembut taw.. even nmpk ganas..
 
 
** 3 Step Before Leave **
 
 STEP 1
 



 STEP 2
 
 STEP 3 (Bye3)
 
Yang pergi biarla dia.. yang masih ade disini  kerje perlu diteruskan.. Dan yang pling penting " Yang Patah kan Tumbuh, Yang hilang kan berganti"...Heee....
 
 
 
******************SALAM AINALISTA UNTUK SEMUA******************


Friday, 14 June 2013

Positive !!!!!!!

Positive Purpose
 
To reach any goal you choose, it's really not that complicated or even all that difficult.
It is mainly a matter of acting on it. One way or another, action is what will make the difference.

Action is what will take you to where you want to go, and action is what you can surely do.
If you feel frustration along the way, don't let yourself get bogged down in it.
Decide to turn the energy of your frustration into positive action.
If you become worried about what could happen, there's a great way to get beyond that worry.
Take the actions necessary to make sure that whatever you're worried about cannot
and does not happen.
If one path becomes blocked, don't spend a lot of time and energy
complaining or regretting or feeling sorry for yourself. Instead,
find another path and get yourself on it, for it is surely there.
The difference between those who merely wish and those who actually arrive is always action.
Act on it, with persistence, with commitment, with positive purpose, and it will be.
~Ralph Marston~


.

Thursday, 13 June 2013

You Never Say Goodbye

Salam Sayang..
 
Bace tajuk pon taw kan, kali ni entry sedih.. cume xla sedih sgt.. cume separe sedih je.. ahaks.. Teringat pulak lagu korea tu kan.. ala.. yang dlm cerite "My Girl" tu.. Kalau xtaw nmpk sgt tipu.. xnk kawan.. hahahah.. geli x??
 
Ok biasala kan, setiap pertemuan pastu ade perpisahan.. mcm lagu shahir plak.. aeesshh.. ape2 la aina semua kau nk relate dengan lagu kan.. sudah2 la tu.. heee
 
Sebenarnya nak cerite, harini last day practical student aina dekat company ni.. sepanjang dye berkhidmat di sini, die mmg rajin and boleh buat kerje la.. yang penting die boleh menjadi bodyguard yang di geruni..sedey sgt2...Tapi nak buat mcm mane.. dah takdir.. heee..
 
 
Tengok ni.. rajin kan budak pratikal aina.. sweet je even tengah buat kerje  pon.. sape la yang xsayang..hahaha
 
 
Mmg xsempat nak beli pape hadiah.. just boleh bagi mangkuk free je sbb ritu beli susu marigold.. heee.. yang penting ikhlas dari hati... Moga2 mase mkn pki mangkuk ni, syazwi ingat aina.. hahahaha.. tlg jgn muntah..
 
 

Nampak x bdn dye yang gagah lagi sasa tu.. haaa.. xtaw la pasni sape nak jadi bodyguard lagi.. heee...Semoga anda berjaye diluar sane...Abaikan muke aina yang pucat lesi tu k.. besela penat bekerje mencari rezeki.. heee
 
 
***********************SALAM LOVE******************

Wednesday, 12 June 2013

Wordless Wednesday # 7~ Cat a.k.a KAKA

Salam Sayang...............


 
~~~~~ SHHH... xperlu kata apa2~~~~~

Laughter









KEEP SMILE!!!!!!!!!!