Jom Buat Duit!!!!

Friday, 28 March 2014

Project Malam Jumaat A&A # 3 Spa Dekat Rumah je ( Face Mask )

Salam Sayang..

Hye again.. ok malam ni kite bukak saloon dekat rumah!! yeay!! hahha.. amboi excited kemain.. excited la sbb pat wat facial dgn suami.. Jeles kan?? Haaa.. Pi cepat ajak husband..

Penjagaan muka ni sgt penting2 ye, tak kira lelaki ataupun perempuan.. Nak memanjakan diri dekat spa itu mmg harusla.. tapi ongkosnya pun kene ready jugak la.. heee..

If 2 weeks RM100.. Dalam sebulan RM200 la jugak if pg 2 kali.. RM100 tu pon buat basic jek.. So, nak jimat moh le kite buat je dekat rumah.. Jimat dan Puas hati..

So tonite we decided nak pakai mask.. Lama dah xpakai mask. Ashraf lagi la tak pernah..hahaha.. Ok so semalam pg guardian then ade promotion for face mask.. RM10 dapat 3, boleh campur2.. So kami decide nak beli cucumber punyer mask..

Mask ni mmg best
Selain mencuci, pakai toner and pakai pelembap, Pakai mask ni pon penting ye kawan2 sekalian..Siapa yang boleh pakai mask? Jawapannya sesiapa sahaja, tidak kira lelaki atau perempuan and terutamanya yang sentiasa menjaga kebersihan kulit.

Nak pakai mask ni pon kene ada cara taw, tak bolehla pakai letak je kt muka.. aina suke pakai before tdo.. muka rase fresh je.. but its depend la kepada anda semua.

Ini plak langkah2 pakai mask:-

- kita dah cuci muka kita bersih2.
- Keringkan muka betol2.
- Then tepek / letak la mask dekat muka tu elok2 ye..
- Pastu rileks, tdo ayam sikit.. nak lagi best pasangla aroma terapi then tenangkan diri anda.
- Pakai la mask tu dlm 30 mnt. Biar die meresap betul2 ke dalam kulit.

- Then bersihkan pakai air biasa. Tak payah pakai sabun / cleanser.

Haaa.. tu la sikit2 pasal mask.. Nak rasainya sendri? Pi la try sekarng,, dekat farmasi byk jual dah.. senang je.. Bukak plastik tu, ade topeng then terus je pakai k..

Lepas pakai ni mmg aina rasa fresh sgt and kulit muke ni mcm kulit baby dah.. Lembut jek.. heee.. Ashraf pun ckp bnde yang same..

Ok la, setakat ni je for today.. try la yee.. mmg best sbb buat same2 dengan suami..

Ccc yaaa Dear...

Throwback # My BFF Wedding September 2013

Salam Sayang..

Ok i know.. September 2013 right? yes dah lame.. tapi aina nak jugak update sbb this is happy moment for my BFF.. Aina sememangnya sangat2 busy and arrggghh mmg jarang sekali nak berblogging ni.. But tak bermakna that i'm leaving!! No way...

Ok September 2013, is a Dayah Big day.. Actually kami ada 8 org.. So setakat ni yang dah kahwin 3 org including moiii!!!! hihi..


Time ni lagi 4 org xdapat nak datang.. From left : Faie, Bride ( Dayah), Me & E-na

Me & Aidah ( e-na)
Sambil tunggu pengantin lelaki sampai, apakata isi mase dgn bercamwhore.. hahahha.. itu je terapi yang terbaik waktu tu..

Dayah with her prince charming!!!
Yeay!! Akhirnya yang ditunggu tiba juga.. Seronoknyer dayah.. hehehe.. Kami F8t gembira melihat awak bahagia..
Macam kembar kan?
Masa pengantin lelaki sampai, kami terkejut sgt.. nak taw sbb ape?? Sbb muke dayah & husband sgtla mirip.. cume that day dayah wearing contact lense.. cube try pki spek.. mmg sebijik.. inilah jodoh namenyer..
From left : Me, E-na & Faie
Ini kami sebahagian dr group F8T yang datang.. Mmg selalu muke kami jek yang menyibuk kenduri org.. Bukan ape, kami ni nak amik berkat.. huhu

Time ni nak balik dah.. sedey... ok lap hingus...
 Ini acara wajib.. bergambar dgn pengantin,, Dayah tak bersanding.. so tade pelamin,, so sini pon ok la, jnji dapat berkat pengantin.

Time ni mmg tgh gatal nak kawen pon!!
Masa ni Bulan september 2013.. Aina punyer March 2014.. So, rase xsaba plak kite nak kawen.. Awww!!!
Lastly, kepada dayah semoga anda sentiasa bahagia bersama suami terchentaaa dunia & Akhirat.. Amin,,,,

Tuesday, 25 March 2014

Al- Fatihah - MH370

Salam Sayangg...

Aina terasa sgt terkesan dgn pengumuman dr PM kite malam tadi.. Semoga Ahli Keluarga yang terlibat sentiasa tabah dan menerima ketentuan yang telah ditetapkan..




p/s: Goodnight MH370 ~~

Saturday, 22 March 2014

Trick Art Museum at ICT Shah Alam

Salam Sayang..

Yezza tgok tajuk pon dah taw kan.. and ade y penah pergi berkali2 pon itu tempat,, Tapi aina nak share jgk sbb bnde ni jadi almost last 5 months rasenyer.. hahhaha...

This is the best outing with my bff,, unplanned pon mase tu.. saje nak overnite la konon2nyer.. tapi pkul 10.30 dah seribu kali menguap.. adoyai..

so, okla tempat ni.. bayaran die pon agak murah.. yang penting time snap pic tu kne btol2 enjoy and creative la skit kan??

Jom la enjoy my pic yang dah berkurun simpan ni,,,

mmg xsahla ICT tanpa lampunya.. ni watie my BFF.. manja tahap baby.. mcm nak lempang2 je.. opss sori.. macam nak cubit2 ( hope die xbace this entry )

ok kali ni syok selit pic org je.. xpela sesekali je.. bkn selalu.. die single, sape berminat blh PM aina tros.. yang penting hati misti mao baik!!!

ok selitla satu pic tuan blog.. posing mmg ala2 feeling lagu ekamatra.. amik ko.. xpon siti nurhaliza...

Watie ni bab2 belakon and posing ko bagi je la kt die.. mmg jadi.. aku ni kaku sket.. lagi depan camera phone.. if pan DSLR aku ok je.. automatic badan lentok mcm model.. cewwwaaaaahhhhh.. hahhaa

Aina mmg ade pic time ni.. tapi semua pic yang watie ni amik xreal.. xpela budak2 kan.. mne pandai snap pic.. sbb tu entry kali ni.. penuh pic die jek...


Last pic.. ini depan red carpet tu.. xmsok pon time tu.. mahai sgt.. setakat tgok patung je pon.. tapi bg y byk duit sila2kanlah masok ye... heeeee

kepada anda diluar sana yang teringin nak pi.. pi la bwk anak2 tgok2 keindahan ICT tu.. nak cuti skola kan ni.. xpyh melancong jao2 pon,, cuti2 malaysia pon ok.. jimat and enjoy!!!!

Landmark nak pi ICT Shah Alam ni senang je.. Pintu belakang UiTM Shah Alam, Dekat ngn jakel Shah Alam, Ariani, Radiusite and lain2..

Nak lagi senang?? Gunalah GPS, Papago or waze ye kwn2... sgt mudah and pantas!!!

Sekian wassalam dr ainalista,, peace :)  

ainalista is back!!! did u miss me??

Salam Sayang..

OMG agak lama jugak la xupdate any news or story dekat blog.. Klu rumah aina rase dah bersawang dah pon.. hahahaha.. klu rumah papan, anai2 dah ramai berjemaah makan kayu.. hahaha..

Ok anyway.. mmg byk story nak cite.. but aina akan buat dekat entry yang berasingan.. Masa ni baru ade kesempatan nak update blog.. al maklumla bz mengalahkan menteri.. Lagi2 misi mencari MH370 masih berjalan.. Aina harap semuanya akan baik2 shj.

Banyak perkara yang terjadi dlm tempoh aina xberblog ni.. manis, pahit semua ade.. don worry.. will share with u one by one.. klu ade yang nak bace la.. Blog ni aina rase dah mcm my diary.. if boring2 blh bace balik.. and boleh kenang2 ape yang berlaku mase tu...

and dengan blog ni jugak la kite blh kenal ramai org.. share pendapat, share brg best, share resepi n macam2 la.. so sbb tu la aina xakan berhenti berblogging.. oh my english.. hahhaha...

anyway,, stay tuned with me k..


Friday, 21 March 2014

Project Malam Jumaat A&A # 2 Rango Movie

Salam Sayang!!!
Wah cepat je dah Entry ke dua for this project.. Cepat je mase berlalu kan?? So, rasenyer malam ni buat ape ye? heee :)

Ok malam ni after Isya' kami menonton filem bersame.. hihihi.. xpyh pg wayang pun.. Siang tu decide and download.. then malam ni tgok same2.. 

So malam ni kami tgok Rango!! cite ni mmg style.. Cartoon but very stylo die punyer character.. Siap gelak2 lagi cite ni..

Mmg stylo sbb watak utama guna suara Johny Depp

Mmg terbaik la.. sekali sekala layan same2 suami mmg best.. xperlu la kot asik tgok love story je kan.. Bnde2 yang funny pon bile tgok berdua blh jadi romantik and membangkitkan suasana romantik.. 
heeee...

Xcaye lagi cite ni best??!!! Jom tgok skit trailer die nak? nak? let go bebeh...


haaa.. cepat g tgok.. heeeee.. Ok itu je "Project Malam Jumaat A&A" kali ni... Cccc yaaa next friday k...




Friday, 14 March 2014

Project Malam Jumaat A&A # 1

Salam Sayang..

Start dari malam ni, ainalista.blogspot.com akan ada ruangan entry baru iaitu Project Malam Jumaat A&A.. A&A mean ( Ashraf & Aina ). haaaaa xmo.. xmo fikir yang bukan2.. Malam Jumaat kan malam penuh keberkatan.. So selain dari yang korang tgh fikirkan tu, byk lagi bnde yang korang blh buat same bersama suami tercinta.

Yes.. bagi kebanyakan orang yang dah berkahwin sering di usik pada mlm ni.. itu semua normal la.. hahaha.. Usikan tu kadang2 blh mengingatkan kewajipan kita.. Kdg2 kite lupe.. So, bile dah ade ingatkan, cepatlah sikit kita balik rumah kan??

Then Bagi sesetengah orang pula, sebut je malam jumaat mulalah fikir malam banyak hantu..Lagi2 mahgrib, ade pocongla, hantu byk berkeliaran lah.. Wah, malam jumaat ni working day untuk hantu ke?? Pelik... Kenapa tak keluar malam lain je.. Hahhaa...

Gambar Hiasan : Google Image
Sepatutnya sebagai orang islam, kene la tuka mind set tu.. Malam jumaat adalah malam yang mulia dan penuh dgn keberkatan... Malam Jumaat bukanlah malam yang menakutkan dgn hantu2, tetapi malam para Malaikat yang memberi rahmat. Marilah sama2 kita tukar tanggapan kita semua k.. Banyakkanlah membuat perkara berfaedah dan amalan2..

Ok back to " Malam Jumaat A&A ", malam ni adalah malam jumaat pertama kami sebagai suami isteri (14 March 2014 ). Esok resepsi sebelah lelaki, so malam ni byk perkara nak kene settle.. Kami start our project after Isya'.

The project is:
1) Siapkan bunga telur
Gold Egg
2) Arrangement meje untuk tetamu
3) Arrangement AJK2 yang terlibat ( Dr mc, flower girls & Usherer)
4) Melawat dewan.. Kira survey la ok ke x dewan, arrangement pelamin semua.. Malam ni cek habis-habisan...
Pelamin Superb!!!! Puas Hati
Balik dewan badan letey dah.. kne rest betol2, esok kang nak bersanding pengsan plak.. pas mndi ni la cepat2 update blog ni.. Ok la kot kot for "Project Malam Jumaat A&A" kali ni..

Next Jumaat aina update lagi k..

CCCC yaaaaaa!!!! :)